KWB

Park Heverlee

KERSTMARKT

L U I K

ZONDAG 16 DECEMBER – MARKT EN KERSTMARKT IN LUIK

 

We vertrekken om 10 uur op de parking van de Abdij, aan ons lokaal, en bezoeken eerst La Batte, de grootste en oudste markt van België.

 

Nadien gaan we naar de kerstmarkt van Luik, de oudste kerstmarkt van heel België en ook nog eens een van de grootste.

 

Deze kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Dit jaar staan er extra leuke activiteiten op de planning want Luik is uitgeroepen tot Europese hoofdstad van het kerstfeest!

 

Meer dan alleen maar een kerstmarkt

 

Het kerstdorp van Luik is het grootste van België, maar ook het oudste. Bijna 200 chalets bieden je alle seizoensproducten die je je maar kunt voorstellen: de perfecte gelegenheid om het perfecte cadeau te vinden.

 

Activiteiten op de kerstmarkt

 

Het is een dorp met 4 themahuizen: Le Chalet de la Gruyère, La Maison Ardennaise, La Maison du Pèket en Le Chalet "Au pied des pistes".

 

Bewonder de sleebaan, de ijsbaan en een verzameling kerstballen.

 

Het dorp stelt een verzameling handgeschilderde glazen kerstballen voor met een reeks personages uit de Luikse en Waalse folklore: Tchantchès, Nanesse, Marcatchou, le mineur, Gilles de Binche, la cotiresse, het beroemde vliegtuigje van de Place Saint Lambert.

 

KOSTPRIJS: 20 € PER PERSOON

 

Inschrijven kan tot 30 november, zoals gewoonlijk bij Theo, maar tussen 8 en 20 november bij Martine: 0497/86 45 54 of olemansmartine@hotmail.com.

Theo CHARLIER

Duinberglaan, 45

3001 Heverlee

+32 (0) 474886530

theocharlier@skynet.be

 

 

(IBAN): BE89734333280285

BIC-code: KREDBEBB

 

KWB Park Heverlee