KWB

Park Heverlee

BUSREIS GENT

21-Oktober 2017

BEZOEK GENT

Ghent-authentic-uw-persoonlijke-gids-gent

Naar jaarlijkse gewoonte plannen we in ons programma een daguitstap, dit jaar echter niet naar Philippine om mosselen te eten, maar naar GENT, met andere woorden:

 

MOSSELEN worden WATERZOOI, of GENTSE STOVERIJ, of ...

 

We worden begeleid door een gids, die ons op sleeptouw neemt voor een ontspannen wandeling, en verkennen zowel bekende (Graslei/Korenlei, Sint-Baafsplein, Vrijdagmarkt, Belfort, stadhuis enz.) als minder bekende maar heel charmante hoekjes van de Gentse binnenstad (Patershol, Achtersikkel, Graffittistraatje enz.).

 

De stops zijn kort en afwisselend, de afstanden kort, en de gidsen passen zich aan aan het tempo van de groep.

 

De rondleiding speelt zich uitsluitend af in het Middeleeuwse hart van de stad.

 

Onderweg maken we een stop in een historisch etablissement waar we een streekbier en een mooi assortiment streekhapjes (Gandaham, Hinkelspelkaas, Tierentynmosterd enz.) proeven (zie Wat kost dat nu?).

 

Een bezoek aan de indrukwekkende Sint-Baafskathedraal, waar het wereldberoemde Lam Gods zich bevindt, vormt ongetwijfeld een van de wow-momenten, maar is facultatief, en kan in de namiddag op eigen houtje bezocht worden.

Tickets Lam Gods: €3 per persoon vanaf 15 personen - cash te betalen in de kathedraal.

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit (wijzigingen in de uurregeling zijn mogelijk, en worden in de Parkkrant van oktober bevestigd)

 

We vertrekken stipt om 9 uur aan Pakenhof, richting Gent, waar de gidsen ons opwachten voor de rondleiding. Deze duurt ongeveer tot 13 uur, waarna iedereen vrij is te doen waar hij zin in heeft: rusten, shoppen, nog wat cultuur snuiven, enz.

 

We verzamelen om 17 uur om naar het restaurant te gaan, waar we ons tegoed kunnen doen aan een lekker Gents diner.

 

Na het eten keren we terug naar Leuven.

 

Wat kost dat nu?

 

Voor de bus betaal je 12 € per persoon, de rondleiding kost ook 12 € per persoon, het streekbier en de proevertjes tijdens de rondleiding, ter waarde van 9 € worden aangeboden door onze KWB, en het diner met drank wordt individueel betaald in het restaurant.

 

Inschrijven kan vanaf nu tot 18 september, en tot de bus volzet is, en je reservering is pas definitief na betaling van 12 € voor de bus, of 24 € voor de bus en de rondleiding.

 

We maken er, zoals altijd, weer een fijne uitstap van !

Theo CHARLIER

Duinberglaan, 45

3001 Heverlee

+32 (0) 474886530

theocharlier@skynet.be

 

 

(IBAN): BE89734333280285

BIC-code: KREDBEBB

 

KWB Park Heverlee