ONZE VOORZITTER

KWB

Park Heverlee

 Prettige vakantie

SEPTEMBER 2018

Na een hopelijk deugddoende vakantieperiode in een snikhete zomer, die misschien nog niet helemaal voorbij is, starten wij, KWB Park-Heverlee, met een nieuw werkjaar aan, het 75 ste al, en wij doen dit met goede moed, zoals dat heet.


Tijdens onze jaarlijkse wijkmeester-studiedag, deden wij al aan de nodige “brainstorming” om tot een voorstel te komen over de activiteiten voor ons volgend werkjaar. Zoals in het verleden komen er héél wat van de gekende zaken terug en wij probeerden er toch wat vernieuwing in te steken. De turners en het kaartspel/spelletjesavonden gaan gewoon door, en ook het mosselfeest, de pannenkoeken, de smoutebollen, en de brunch blijven verder plaats vinden.


Voor de kerstmarkt plannen we dit jaar een bezoek met de trein aan LUIK, Oudjaar vieren wij opnieuw in de Patmos en natuurlijk is er ook dit jaar onze succesvolle nieuwjaarsreceptie.


Voor onze dagbusreis plannen we in oktober een bezoek aan de zuster

Dijlestad MECHELEN en volgend jaar in de lente bezoeken we de plantentuin te Meise.


Wandelen doen we dit jaar in de herfst langs de wijngaarden van Wezemaal, en in de winter in Lubbeek. Ook met het bloemschikken proberen we dit jaar weer een mooi kerststuk te maken.


De Quizploeg is ook al een tijdje bezig om weer een toffe en leerrijke avond te regelen. Ook wil ik zeker niet de kaas- en wijnavond en de proeverij vergeten die ook weer op de agenda staan.


In juni volgend jaar is er dan de Bowlingavond om de week nadien af te sluiten met (hopelijk) spetterende Parkfeesten. We vieren dan niet alleen ons 75 jarig bestaan als KWB Park- Heverlee, maar tevens zal het de 10de editie zijn met onze huiszanger Frederic of Freek zoals hij tegenwoordig genoemd wordt en ook de Prins juniorband is aan zijn 5de optreden toe. Hopelijk zomert het weer, zoals dit jaar, zodat we onze verjaardagen onder een stralende zon en met veel enthousiasme kunnen vieren.


Dit (over) volle programma bewijst nog maar eens dat onze vereniging leeft en blijft verder leven ondanks alle moeilijkheden die ook wij, zoals alle verenigingen, dagelijks moeten overwinnen. Iedereen is er zich van bewust dat er in deze tijden van internet, sociale media en alle andere tijdsbestedingen weinig interesse blijft bestaan voor de klassieke vormen van verenigingsleven. We worden stilaan een ouderlingen-vereniging en alle pogingen ten spijt blijkt dat jongeren aantrekken een bijna hopeloze ambitie is.


Toch blijven we doorzetten en rekenen elk jaar weer opnieuw op de grenzeloze toewijding en het voortdurend inzetten van een team mensen dat totaal belangeloos meehelpt om van onze KWB nog een actieve en aantrekkelijke vereniging van positief ingestelde mensen te maken.


Voor hen plannen we ook dit jaar weer een “dag van de vrijwilliger” waarop iedereen die het afgelopen jaar heeft meegewerkt (groot en/of klein) hartelijk wordt uitgenodigd op 11 mei 2019.


De eerste ambitie van al deze activiteiten is steeds weer mensen samen te brengen in een aangename sfeer en daarbij de sociale contacten aan te halen en levendig te houden om alzo de verzuring van onze maatschappij tegen te houden.


Hierbij nodig ik jullie dan ook allen uit om massaal aanwezig te zijn op onze eerstkomende jaarlijkse statutaire vergadering en ook op één of meerdere van de activiteiten die we plannen. Houdt dus voldoende data vrij.


Johny Behets,

Voorzitter

KWB Park Heverlee


(IBAN):  BE89734333280285 

BIC-code:  KREDBEBB 


Theo CHARLIER

Leeuwerikenstraat 55/203

3001 Heverlee


+32 (0) 474886530


theocharlier@skynet.be